16 Ekim 2015 Cuma

Uzun Zamandır yazmadığım Bloğuma yeni tarifler ile devam ediyorum  :))

Yine Güzel bir tarif...

GREYFURTLU TAVUK
Malzemeler:
2 adet greyfurt
1 kg tavuk şinitzel
1 paket çıtır pane harcı
1 paket (250 gr) galeta unu
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı soda
2-3 yemek kaşığı süt
1 kase un
8-10 adet kayısı
5 adet domates
4 diş sarımsak
Kekik, pul biber, karabiber ve tuz
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı
Tavukları yıkayıp süzülmeye bırakın. Geniş bir kaba yumurta, süt, soda ve tuzu koyup çırpın. Başka bir kaba pane harcını ve galeta ununu biraz tuz ilave ederek koyun. Tavukları teker teker geniş bir tabağa koyduğunuz una bulayıp sonra yumurtalı karışıma batırın. Yumurtalanmış tavuğu galeta unlu harca batırıp iyice bulayıp, orta ateşteki kızgın sıvı yağda kızartıp bir tabağa alın
İçin hazırlanışı: Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın. İnce dilimlenmiş kayısılar, küçük parçalara ayrılmış greyfurutlar ve küp küp doğranmış domatesleri tencereye alın. Minik minik doğranmış sarımsakları ve tuz ilave ederek 10 dakika orta ateşte pişirin. Karışıma baharatları, 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyerek 10-15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
Pişen malzemeyi tavuk şinitzellerin içine koyup rulo halinde sarın. Rulo şinitzelleri bir fırın tepsisine alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyip üsleri kızarıncaya kadar 200 derecede fırınlayın. Greyfurut dilimleriyle süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder