Yine Güzel bir tarif...
GREYFURTLU TAVUK
Malzemeler:
2 adet greyfurt
1 kg tavuk şinitzel
1 paket çıtır pane harcı
1 paket (250 gr) galeta unu
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı soda
2-3 yemek kaşığı süt
1 kase un
8-10 adet kayısı
5 adet domates
4 diş sarımsak
Kekik, pul biber, karabiber ve tuz
1 çay bardağı su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
Tavukları yıkayıp süzülmeye
bırakın. Geniş bir kaba yumurta, süt, soda ve tuzu koyup çırpın. Başka bir kaba
pane harcını ve galeta ununu biraz tuz ilave ederek koyun. Tavukları teker
teker geniş bir tabağa koyduğunuz una bulayıp sonra yumurtalı karışıma batırın.
Yumurtalanmış tavuğu galeta unlu harca batırıp iyice bulayıp, orta ateşteki
kızgın sıvı yağda kızartıp bir tabağa alın
İçin hazırlanışı: Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın. İnce dilimlenmiş
kayısılar, küçük parçalara ayrılmış greyfurutlar ve küp küp doğranmış
domatesleri tencereye alın. Minik minik doğranmış sarımsakları ve tuz ilave
ederek 10 dakika orta ateşte pişirin. Karışıma baharatları, 1 çay bardağı sıcak
suyu ekleyerek 10-15 dakika suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder